Zoeken naar witte vogel lijkt op reiger

witte vogel lijkt op reiger
Grote zilverreiger Vogelbescherming.
De grote zilverreiger is van oorsprong een vogel uit het oostelijke, mediterrane gebied. Door het beschikbaar komen van geschikte leefgebieden heeft deze hagelwitte reiger zijn verspreiding inmiddels uitgebreid tot in Nederland. De Oostvaardersplassen vormen het belangrijkste bolwerk in Nederland. Dit gebied is de springplank vanwaar andere gebieden inmiddels gekoloniseerd worden. Met name in de winter zijn grote aantallen te vinden in weidegebieden, die waarschijnlijk zowel uit oost Polen, zuidoost Oostenrijk/Zwitserland, als Zuid-Europa Frankrijk komen. Snel naar informatie over.: Verspreiding en aantal. Wet en regelgeving. Grote witte reiger, die voor weinig vergissing kan zorgen. Lange gele snavel en doorgaans zwarte poten. In de broedtijd worden een korte periode de poten rood en de snavel zwart. Geen verschil tussen mannetje en vrouwtje. Vooral in het broedseizoen een rollend krraahh. 80-102 cm, spanwijste 140-170 cm. Deze soort lijkt op.:
Fotoserie: welke witte reiger?
Volg ons op. Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op Elke vrijdag om 19.40 uur op Home. Fotoserie: welke witte reiger? Vrijdag 19 februari 2016. De laatste jaren gaat het steeds beter met de zilverreigers in Nederland. Tegenwoordig kun je regelmatig een witgekleurde reiger in een weiland of langs een sloot zien staan.
Kleine zilverreiger Wikipedia.
De kleine zilverreiger zit qua formaat in tussen de kwak en de ralreiger. De vogel heeft zwarte poten met gele tenen en een lange witte kuif in de zomer. De kleine zilverreiger is 55-65 cm lang en heeft een spanwijdte van 88 tot 106 cm. Hij lijkt erg op de grote zilverreiger, maar die is gemiddeld 30 cm langer 90 cm, spanwijdte 150 cm, zo groot als een blauwe reiger, heeft zwarte tenen en in de zomer is de snavel van de grote zilverreiger geel.
Mooie witte reiger gespot Zandhoven Gazet van Antwerpen.
Mooie witte reiger gespot. 13/12/2010 om 1651: door Kristin Matthyssen. Op de natte weilanden rond de Molenbeek in Pulle paradeerde maandagmorgen een prachtige, grote witte vogel. Het leek wel een exotische verschijning, ontsnapt uit een volière, of zit er een albino-reiger in Zandhoven?
Grote Zilverreiger Welke vogel is dit.
Het is een geheel witte, sierlijke vogel. Net als bij de Blauwe Reiger trek hij tijdens het vliegen zn nek in. Hoe vaak in Nederland.: Kleur vleugel bovenzijde.: Kleur vleugel onderzijde.: De Grote Zilverreiger is geheel wit, de Ooievaar heeft daarentegen zwarte vlakken op vleugels.
Grote zilverreiger Wikipedia.
Afbeeldingen Grote zilverreiger op Wikimedia Commons. Grote zilverreiger op Wikispecies. keelklanken na landing. De grote zilverreiger Ardea alba is een witte vogel uit de familie der reigers. Voorheen stond de vogel ook bekend als Egretta alba Linnaeus, 1758 of Casmerodius albus. 1 Uiterlijke kenmerken. 4 Verspreiding en status. 6 Externe links. Uiterlijke kenmerken bewerken. Met zijn lengte van 85 100 cm is de grote zilverreiger even groot als de blauwe reiger 2.
Moeras Watervogels Natuurpunt.
Je kan hem met geen enkele andere inheemse vogel verwarren. De kleine zilverreiger is een middelgrote witte reiger die soms in kleine groepen leeft. Hij jaagt op vissen, amfibieën en insecten in ondiep water. De koekoek legt zijn ei in het nest van een andere vogel en roept zijn eigen naam.
Grote zilverreiger Natuurpunt.
De grote zilverreiger lijkt op het eerste gezicht op de kleine zilverreiger, maar die laatste heeft het hele jaar door een zwarte snavel. De grote zilverreiger staat op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten, maar zijn aantal is de laatste jaren aan het toenemen.
Witte reiger: De Grote Zilverreiger in vogelvlucht en vissend. YouTube.
Natuurwandeling Pijnacker blauwe reigers, witte gans, kleine roofvogel en meer Duur: 400. pijnacker01 545 weergaven. Reiger met trek in goudvissen en koi karper Duur: 326. Pim van Berkel 485 weergaven. GERED DOOR EEN REIGER! AGAR.IO Duur: 923. Neecintha 77.005 weergaven. Struinen door Amsterdam 26: Mokum in beeld Duur: 254. taxi1108 189 weergaven. Vroege Vogels Zilverreiger glibbert op het ijs Duur: 132. Vroege Vogels 11.918 weergaven. Vroege Vogels Zwarte ooievaar vs blauwe reiger Duur: 028. Vroege Vogels 2.720 weergaven. Laag vliegende reiger, low flying heron Duur: 010. Nature and more 28 weergaven. Vroege Vogels Grote zilverreiger op jacht Duur: 112. Vroege Vogels 2.060 weergaven. Vogel Natuurpark Pijnacker Duur: 350.

Contacteer ons